Cresteti eficienta energetica a casei rezolvand problemele geamurilor termopane

O casa care pierde caldura este o casa care are un consum energetic ridicat. Una dintre modalitatile mai simple si mai ieftine de a scadea consumul energetic este aceea de a ne ingriji ca avem ferestre cat mai performante. De aceea, va prezentam cateva situatii care ne indica ca exista probleme cu acestea, precum si cateva solutii la aceste probleme:

Mucegai negru crescut in jurul ramelor

Cauza

Ne-am intors la o ventilatie adecvata! Mucegaiul negru si mucegaiul normal sunt cauzate in majoritatea cazurilor de o ventilatie inadecvata, in special in acele zone ale casei, unde continutul de umiditate a aerului este ridicat, de exemplu bucatariile si baile.

Este o problema care afecteaza la fel de multe case noi ca si cele vechi. Constructorii de case au sarcina de a imbunatati eficienta energetica a caselor noi. Problema este ca nu se pune suficient accent pe ventilatie – o problema care devine mai acuta cand este frig, atrag atentia cei de la pagina www.geamuritermopane247.net.

Solutie

Conform raspunsului nostru la condens, daca nu le aveti deja, orificiile de ventilatie pot ajuta, dar cel mai important nu uitati sa deschideti ferestrele si sa lasati aerul umplut cu umiditate sa iasa din casa.

Ferestrele mele sunt aburite pe interior

Cauza:

Aceasta este o problema certa. Geamurile termopane functioneaza prin crearea unei bariere sau a unor bariere multiple intre aerul cald din interiorul casei si aerul mai rece din exteriorul acesteia. Golurile dintre ele sunt umplute cu gaze inerte care le fac si mai eficiente, actionand aproape ca o izolatie „invizibila” a mansardei.

Daca geamurile dvs. izolate sunt aburite, inseamna ca umiditatea a intrat in ele din aerul exterior, dar, mai important, ca gazul s-a „scurs” afara, si, desi acest fapt este complet inofensiv, ferestrele dvs. nu vor functiona corect, iar facturile de incalzire ar putea creste.

​Solutie:

Sunt vesti bune. Unitatile de sticla sunt foarte usor de inlocuit. Contactati o companie locala de termopane Oradea si solicitati o inlocuire. Asta nu implica nici o agitatie, se face fara mizerie, si geamul poate fi inlocuit in cateva minute.

Ferestrele mele se prind de partea de jos cand le deschid sau inchid

Cauza:

Cerceveaua ferestrei care se deschide se poate prinde de partea superioara a tocului cand trece peste acesta, daca balamalele au „cazut” sau unitatea de sticla nu a fost montata corect in interiorul ferestrei sau a usii.

Veti sti imediat daca este vorba despre varianta din urma. Balamalele, totusi, se pot deteriora in timp si odata cu utilizarea, iar problema se poate acumula pe o perioada mai lunga.
Exista o conceptie gresita comuna ca ferestrele sunt „fara intretinere” mai degraba decat „intretinere redusa”. Ca si in cazul oricarei imbinari mecanice, daca balamalele nu sunt intretinute si uleiate, acestea se pot deteriora si se pot defecta.

Solutie:

Daca tocmai vi s-au montat ferestre noi, acestea se pot regla. Reglarea minora a balamalelor si reambalarea/montarea unitatii de geam in interiorul ferestrei si cercevelei usii vor rezolva in general acest lucru.

Daca balamalele s-au uzat, poate pentru ca nu au fost intretinute corespunzator, exista o defectiune subiacenta sau pur si simplu prin utilizare, acestea pot fi inlocuite.
In acest caz, merita totusi sa luati in considerare costul si starea generala a ferestrelor sau usilor dvs. si daca acestea necesita reparatii sau daca inlocuirea ar putea fi mai rentabila pe termen lung.

Leave a Comment