Certificat energetic Oradea

Certificatul de performanta energetica este intocmit de catre auditorul energetic, in urma parcurgerii urmatoarelor etape:

 • Evaluarea performantei energetice a cladirii (apartamentului) in conditii normale de utilizare, pe baza caracteristicilor reale ale sistemului cladire – instalatii aferente (pentru incalzire, preparare si furnizare a apei calde de consum, ventilare si climatizare, iluminat artificial).
 • Definirea cladirii de referinta atasata cladirii reale si evaluarea performantei energetice a acesteia.
 • Incadrarea in clase de performanta energetica si de mediu a cladirii.
 • Notarea din punct de vedere energetic a cladirii.
 • Intocmirea certificatului de performanta energetica a cladirii.

Elaborarea unui certificat energetic Oradea se realizeaza de catre auditori energetici pentru cladiri si instalatii, atestati conform legislatiei in vigoare.

Profesionisti care elibereaza certificat energetic Oradea

Tirt Florian – Auditor energetic

Telefon: 0371786412
Adresa: Oradea
Website: -;
Email: floriantirt (la) yahoo.com

Informatii utile despre certificat energetic

Certificatul de performanta energetica a cladirii, valabil 10 ani de la data emiterii, se elaboreaza pentru urmatoarele cladiri noi sau existente, care se construiesc, sunt vandute sau inchiriate:

 • locuinte unifamiliale;
 • spitale;
 • blocuri de locuinte;
 • hoteluri si restaurante;
 • birouri;
 • sali de sport;
 • cladiri de invatamant;
 • cladiri pentru servicii si comert;

Pentru categoriile de cladiri care se construiesc, certificatul energetic se elaboreaza prin grija investitorului / proprietarului si se cuprinde in documentatia pentru receptia la terminarea lucrarilor, pastrandu-se la cartea tehnica a constructiei.

Pentru categoriile de cladiri care se vand sau se inchiriaza, certificatul energetic se elaboreaza prin grija proprietarului si se prezinta la incheierea contractului de vanzare-cumparare, respectiv a contractului de inchiriere.

Certificatul energetic este detinut de catre proprietar, iar acesta il pune, dupa caz, la dispozitia potentialului cumparator sau chirias.

In cazul cladirilor cu o suprafata utila de peste 1.000 mp, aflate in proprietatea/administrarea autoritatilor publice sau a institutiilor care presteaza servicii publice, certificatul valabil este afisat intr-un loc accesibil si vizibil publicului.

Se afiseaza la loc vizibil si temperaturile interioare recomandate si cele curente si, dupa caz, alti factori climatici semnificativi.

Continutul unui certificat energetic (CPE) al unei cladiri cuprinde:

Date privind evaluarea performantei energetic a cladirii (fata): titulatura si sistemul de certificare utilizat, nr. de inregistrare al CPE, date privind cladirea certificata (adresa, categoria si tipul cladirii, regimul de inaltime, anul construirii,aria utila a spatiului incalzit, aria construita desfasurata, volumul interior al suprafetei utile ), date de identificare a auditorului energetic, motivul elaborarii CPE, ( vanzare / cumparare, asigurare, inchiriere, modernizare energetic, informative sau altul ), consumul de energie specific total anual ptr. incalzire, ventilare, climatizare, apa calda de consum si iluminat pentru cladirea certificata si cladirea de referinta, nota energetica, clasa energetic a in care se incadreaza cladirea certificata si cladirea de referinta, valorile consumurilor de energie specific anuale ptr incalzire, ventilare/climatizare, ptr prepararea apei calde de consum si ptr iluminat, incadrarea in clase de consum energetic functie de valorile consumurilor de caldura specifice anuale ptr incalzire, ventilare/climatizare, prepararea acc si ptr iluminat in raport cu grilele de clasificare a cladirilor, date privind responsabilitatea auditorului, denumirea si versiunea programului de calcul utilizat la elaborarea CPE.

Date privind evaluarea performantei energetic a cladirii (verso): grilele de clasificare energetica functie de consumul de energie specific anual ptr incalzirea spatiilor, ventilarea mecanica, climatizare, prepararea acc si iluminat,notarea energetica ptr cladirea de referinta, penalizarile acordate cladirii certificate, recomandariptr reducera costurilor prin imbunatatirea performantei energetice a cladirii, perioada de valabilitate a CPE ( 10 ani ).

Tags: certificat energetic Oradea.