Care este rolul unui evaluator imobiliar?

Chiar daca pana acum nu ai auzit de aceasta meserie sau nu a trebuit sa apelezi la un evaluator imobiliar, este indicat sa stii care este rolul acestuia. Mai repede sau mai tarziu cu siguranta vei ajunge sa ai nevoie de unul. Un astfel de specialist are pregatirea, experienta si competenta necesara in vederea realizarii unei evaluari imobiliare la cele mai inalte standarde.

Un prim aspect foarte important de avut in calcul este algerea unuie valuator imobiliar impartial, integru si cinstit, a carui munca sa fie lipsita de intere personale. Fiecare astfel de profesionist trebuie sa se pregateaca in permanenta si sa ramana la zi cu toate modificarile legislative. Doar in acest mod pot sa asigure o evaluare obiecta, conform cerintelor pietei din acel moment. Dobandirea permanenta a cunostintelor este necesara pentru a putea realiza o evaluare corecta si a obtine pretul real.

Metode prin care poti sa alegi un evaluator imobiliar bun

Atunci cand urmaresti sa alegi un evaluator imobiliar bun, conform site-ului www.evaluatori-imobiliari.net trebuie sa iei in considerare urmatoarele aspecte esentiale:

Tariful si viteza de executie nu trebuie sa fie cele mai importante aspecte

Niciodata nu trebuie sa optezi pentru cel mai ieftin evaluator imobiliar sau pentru cel care promit ca rezolva totul foarte rapid. Desigur, este bine ca o lucrare sa fie executa rapid, dar asta ar insemna de multe ori ca evaluatorul sa nu acorde atentia necesara unor aspecte sau sa treaca cu vederea diverse verificari importante. Este necesara efectuarea unor studii de documentare aprofundate inainte de a lua orice decizie. Astfel, efectuarea rapida a evaluarii poate insemna lipsa de profesionalism.

Evaluatorul imobiliar trebuie sa poata trece prin orice situatie

Oricand doresti sa stabilesti valoarea reala a unei locuinte este obligatoriu sa apelezi la un evaluator imobiliar si acesta va fi un factor cheie in cadrul procesului. De multe ori vei solicita operatiunea inainte de a instraina imobilul sau cand ai un litigiu si doresti sa afli valoarea reala a imobilului. De asemenea, va trebui sa apelezi la aceasta operatiune si atunci cand doresti sa iei un credit ipotecar sau cand se stabileste impozitul pe proprietate.

O evaluare nu va insemna niciodata o verificare a locuintei, ci analiza acesteia din punct de vedere financiar, conform pietei imobiliare din acel moment. Specialistul are libertatea de a creste sau scadea valoarea proprietatii in cauza, pe baza unor factori sau caracteristici clare. Nu se face o comapratie cu alte locuinte, ci se analizeaza diversi factori.

Atunci cand achizitionezi o locuinta prin credit imobiliar, vei avea nevoie in mod vital de ajutorul unui evaluator imobiliar. Creditorul nu iti va acorda creditul fara o evaluare imobiliara si isi va baza valoarea creditului pe suma evaluata. De asemenea, o evaluare corecta te va ajuta sa obtii conditii mai bune de creditare si sa vi cu un avans mai mic.

Interventia unui evaluator imobiliar este necesara in cazul evaluarilor in caz de refinantare, de imprumuturi diverse, de achizitionare sau vanzare a unei locuinte. Serviciile oferite sunt foarte complexe, dar specialistii evaluatori imobiliari Oradea garanteaza servicii de inalta calitate, menite sa faca fata celor mai inalte exigente.

Acestea fiind spuse, serviciile pe care ti le ofera un evaluator imobiliar au o importanta majora. Este esentialm sa te asiguri ca apelezi la un specialist, asa incat sa ai parte de cele mai bune servicii atunci cand vrei:

  • sa vinzi sau sa instrainezi un imobil sau un teren;
  • sa cumperi o locuinta printr-un credit ipotecar;
  • se efectuezi o refinantare pentru un credit;
  • sa realizezi orice fel de imprumut pentru care garantezi cu imobilul;
  • iei parte intr-un partaj sau o despagubire sau o mostenire.

Atunci cand urmaresi sa alegi astfel de servicii, trebuie sa intelegi inca de la inceput importanta acestei operatiuni si complexitatea ei. Nu prea niciodata evaluatorul pentru a obtine raportul mai rapid si nici nu alege cea mai ieftina varianta de pe piata.

Leave a Comment