Print Instructiuni pentru trimiterea lucrarilor

Instructiuni

Trimiterea lucrărilor se face on-line, prin formularul de pe site-ul Congresului (www.oiv.int/Congres/OIV2013ROM). Pentru început trebuie să vă înregistrați folosind un nume de utilizator și o parolă iar apoi puteți accesa formularul de trimitere.  Utilizând  numele de utilizator și parola astfel create puteți avea acces permanent la documentația depusă.

Solicitările trebuie depuse până la data de  28 Februarie 2013.

Sunt încurajate lucrările cu caracter științific și tehnic. Documentele vor fi prezentate în sesiuni orale și în scris. Autorii sunt rugați să sugereze modalitatea de prezentare (orală și în scris), însă decizia finală va aparține Comitetului Comun de Lectură și Selecție.

Prezentările vor fi scrise în 3 din cele 5 limbi oficiale ale Organizației Internaționale a Viei și Vinului (germană, engleză, spaniolă, franceză și italiană), iar organizatorii ar aprecia dacă cel puțin una dintre cele 3 variante va fi în limba engleză.

  1. Autorilor li se solicită să:

 

1. aplice pentru o prezentare orală sau în scris. Dacă opțiunea de prezentare orală nu este selectată, solicitarea va fi direcționată pentru o prezentare scrisă;

2. selecteze o temă și o sub-temă a căror rezumat va fi revizuit de Comitetul Comun de Lectură și Selecție. Acesta poate decide încadrarea prezentării într-o secțiune diferită decât cea la care s-a aplicat inițial.

Rezumatele vor fi evaluate în funcție de:

· relevanță în funcție de temele propuse de Congres, secțiuni și categorii;
· merit științific;
· relevanță pentru publicul Congresului.

Comitetul Comun de Lectură și Selecție va decide modalitatea de prezentare. ( a se vedea mai jos). Dacă opțiunea de prezentare orală nu este selectată, propunerea va fi direcționată către o prezentare în scris sau un scurt comunicat. Această prezentare va dura 5 minute (prezentare în 3 slide-uri). Prin urmare, vor exista trei moduri de prezentare:

  1. Prezentare orală (15 minute).
  2. Scurt comunicat (5 minute).
  3. Prezentare în scris.

 

  1. Lucrările trimise trebuie să conțină:

 

· un titlu descrisptiv, de preferat cu o lungime de 10-12 cuvinte
· o listă de autori (nume și afilieri), începând cu numele autorului principal. Dacă există mai mulți autori, numele oratorului va fi subliniat. În această secțiune se subliniază caracterul obligatoriu de înregistrare a persoanei care va ține prezentarea
· datele de contact ale autorului: nume, adresa de corespondență, e-mail, telefon sau fax.
· tema și sub-tema în funcție de care autorul și-a întocmit prezentarea și o lista de 2-7 cuvinte cheie. Este de preferat ca aceste cuvinte să fie în conformitate cu tema aleasă.
·  un rezumat. Este de preferat ca unul dintre cele 3 rezumate să fie în limba engleză. Rezumatul trebuie să specifice cât se poate de clar subiectele atinse pe parcursul lucrării. Acesta nu trebuie să depășească 4000 caractere (cu spații).

 

Pentru mai multe informații vă rog vizitați site-ul Congresului: http://www.oiv2013.ro

 

Decizia Comitetul Comun de Lectură și Selecție va fi comunictă autorilor. Regulile în funție de care se vor face prezentările lucrărilor acceptate de Comisie (în cele 3 forme: orală, scurte comunicate și în scris) vor fi de asemenea aduse la cunoștința celor interesați.

Varianta finală a prezentării trebuie trimisă prin intermediul formularului de pe site-ul Congresului, în conformitate cu termenul limită indicat, utilizând numele de utilizator și parola.
(www.oiv.int/Congres/OIV2013ROM).

  1. Date importante

 

· Termen pentru trimiterea lucrărilor: 28 Februarie 2013.

· Notificare privind decizia Comitetul Comun de Lectură și Selecție: Martie 2013.

· Termen pentru trimiterea versiunii finale a lucrării: 26 Aprilie 2013.