Invitatia Presedintelui OIV

Dragi colegi, Dragi prieteni,

 

Cu ocazia primului meu Congres în calitate de Preşedinte al O.I.V., am deosebita plăcere de a vă invita să ne întâlnim în Bucureşti între 2 şi 7 iunie 2013, mulţumită invitaţiei călduroase venite din partea Guvernului României.

Bucureştiul, oraş unic, precum şi impresionantul Palat al Parlamentului, vor găzdui cel de-al 36-lea Congres mondial al Viei şi Vinului, cu tema “Via şi Vinul: între tradiţie şi modernitate”.

România, uneori prezentată drept “Ţara veche a vinurilor noi”, va fi locul potrivit pentru ca experţi şi oameni de ştiinţă din întreaga lume să împărtăşească cunoştinţe şi experienţe în diferitele domenii ale congresului: Viticultură, Oenologie, Economie şi Drept precum şi Siguranţă şi Sănătate – cu subiecte legate de sustenabilitate, biodiversitate, inovaţie şi tehnologie.

La 45 de ani de la ultimul congres ţinut în Bucureşti în 1968, este o bună oportunitate de a accepta invitaţia Ministerului Agriculturii din România şi de a ne întruni pe durata acestei importante întâlniri anuale a lumii viei şi vinului. România este o ţară cu excelente calităţi climatice şi geografice, factori cheie în producerea de vinuri de înaltă calitate.
Aceasta reprezintă o provocare şi determină transformări centrate pe competiţia din piaţa mondială a vinului.

Sunt convinsă că toate prezentările şi schimburile ştiinţifice vor contribui la crearea unui impuls puternic pentru planul strategic O.I.V..

Aştept cu nerăbdare să vă întâlnesc la Bucureşti, în iunie,
Claudia Ines Quini
Preşedinte O.I.V.