Invitatia Ministrului Agriculturii

Doamnelor şi domnilor,

 

          Este o bucurie şi încântare pentru mine să vă invit la cel de-al 36-lea Congres Mondial al Viei si Vinului şi la Adunarea Generală şi Extraordinară a Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului, care va avea loc în România, la Bucuresti, în perioada 2 – 7 iunie 2013.

          România este onorată să găzduiască acest eveniment la Palatul Parlamentului, situat în centrul istoric şi geografic al Bucureştiului care atrage prin stilul arhitectonic deosebit.

          Membră a Oficiului Internaţional al Viei şi Vinului din 1927 şi ulterior a Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului, România, ţară viticolă europeană cu tradiţie, organizează pentru a doua oară o astfel de manifestare tehnico-ştiinţifică, după Congresul OIV din 1968.

          Tema Congresului – “Via şi Vinul între tradiţie şi modernitate” – va oferi posibilitatea unor dezbateri largi pe domenii de interes pentru sectoarele implicate în viticultura şi oenologia actuală, cu accent pentru păstrarea tradiţiilor din diferite regiuni ale globului.

          Vă invităm să faceţi cunoştinţă cu România viti-vinicolă, cu transformările prin care a trecut această ramură economică în ultima perioadă şi, nu în ultimul rând, cu ospitalitatea, cultura, arta şi istoria noastră.

 

 

Daniel CONSTANTIN
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale