Print Instructiuni pentru trimiterea lucrarilor

Tema generala: Via si vinul - intre traditie si modernitate

Propunerile vor fi împărțite pe secțiuni după cum urmează:

  1. Viticultură
  2. Oenologie
  3. Cadrul economic și juridic
  4. Siguranță și sănătate

 

Discuțiile generale vor fi evaluate în funcție de temele viticultură, oenologie, economie și drept, siguranță și sănătate

 

Tema 1: Viticultură

  1. Biodiversitatea genetică a Viei și utilizarea durabilă a acesteia
  2. Dezvoltarea și adaptarea strategiilor pe fondul schimbărilor climatice
  3. Practicile viticole și influența lor asupra producției și calității
  4. Efectele viticulturii asupra mediului înconjurător

 

Tema 2: Oenologie

  1. Practicile tradiționale vs. tehnologia modernă
  2. Bunele practici în oenologie
  3. Progresele în analiza strugurilor și a produselor viticole.
  4. Evoluția microbiologiei viticole. Conștientizare, monitorizare și impact.

 

Tema 3: Cadrul economic și juridic

  1. Cultura, istoria și tradiția consumului de vin
  2. Noi produse și piețe de desfacere
  3. Legislație: între tradiție și inovare în domeniul viticol
  4. Informarea consumatorului și educație viticolă

 

Tema 4: Siguranță și sănătate

  1. Produse viticole ca parte a unei diete sănătoase
  2. Tipare ale consumului de vin: sănătate și implicații sociale
  3. Identificarea, reducerea și eliminarea posibililor agenți patogeni din produsele viticole
  4. Evaluarea riscurilor, managementul riscului și a trasabilității