PrintProgramul pentru insotitori PDF

Programul pentru insotitori

Ziua de marţi 4 iunie 2013

Excursia de o zi – “Orasul Bucureşti ”

ORA 08.50 - Întâlnire în holul hotelului.

ORA 09.00 - Plecarea în excursia de o zi - “Oraşul Bucureşti”.

În această excursie de o zi prin Bucureşti vor fi vizitate mai multe obiective turistice, respectiv Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, Palatul Mogoşoaia şi Mânăstirea Snagov.

Palatul Parlamentului

Construcţia este structurată pe 6 niveluri şi împarţită în 21 de corpuri. Ea cuprinde o uriaşă împletitură de sculpturi monumentale, ipsoserii aurite, pardoseli decorative, tavane dantelate, brocarturi, tapiserii şi covoare grele, toate într-un şir de saloane, galerii, săli fastuoase, holuri şi săli de dimensiuni generoase, care se desprind sau se unesc simplu, copleşitor şi armonios.

Marmura de Ruschita îşi trimite reflexele din pardoseli, din coloane, din pereţi şi din plafoane. Lemnul de stejar, de mahon şi de fag te îmbie cu căldura sculpturilor de mare rafinament, egalate, poate, de stucaturile de ipsos sau de cristalurile şi alamurile candelabrelor.

Muzeul Naţional al Satului DIMITRIE GUSTI

Crearea Muzeului Satului (cu denumirea actuală de Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti") este rodul unor cercetări intense şi susţinute, teoretice şi de teren, ca şi a unor experimente muzeografice, de peste un deceniu, coordonate de profesorul Dimitrie Gusti, întemeietor al Şcolii Sociologice din Bucureşti.

Monumentele, în totalitate originale, sunt mărturii de viaţă tradiţională româneasca, dar, în acelaşi timp, constituie şi ilustrarea unei anume concepţii muzeologice şi de prezervare a patrimoniului construit.

Ideea tipului de instituţie reprezentată de Muzeul Satului, este concretizarea teoriei, de valoare europeană, a lui Frederic le Play şi a Şcolii sale despre un aşa-zis muzeu social, un sat-muzeu cum l-au văzut Dimitrie Gusti şi urmaşii săi - care să însumeze caracteristicile şi identitatea tuturor satelor din România.

Palatul Mogoşoaia

Palatul Mogoșoaia este o clădire istorică din localitatea Mogoșoaia, județul Ilfov, aflată la circa 15 km de centrul orașului București. Complexul conține clădirea propriu-zisă, curtea acestuia cu turnul de veghe, cuhnia (bucătăria), casa de oaspeți, ghețăria și cavoul familiei Bibescu, precum și biserica „Sfântul Gheorghe” aflată lângă zidurile curții. Palatul poartă numele văduvei boierului Mogoș care deținea pământul pe care a fost construit. Palatul Mogoșoaia a fost în posesia familiei Brâncoveanu timp de aproximativ 120 de ani, trecând apoi în proprietatea familiei Bibescu.

După acest tur de forţă, se va servi prânzul la un restaurant din zonă şi se va continua cu un tur al Bucureştiului sau o deplasare la Mânăstirea Snagov.

Mânăstirea Snagov

Mânăstirea Snagov este o veche mînăstire ortodoxă, situată la o distanţă de 45 de kilometri înspre nord de Bucureşti, pe o insulă a lacului Snagov. Ansamblul monahal de pe insula Snagov a constituit un important centru duhovnicesc şi cultural al Ţării Româneşti, în epoca feudală. Potrivit descoperiilor arheologice din anul 1933, care fac dovada unei locuiri vechi şi neîntrerupte pe această insulă, Mânăstirea Snagov a fost ridicată pe locul unei străvechi aşezări dacice. Astfel, se crede ca încă din vremea domnitorului Vladislav I (1364-1379) aici exista un mic paraclis, având hramul Buna Vestire, care s-ar fi scufundat, însă cea mai veche atestare a mânăstirii apare în anul 1408, într-un hrisov al domnitorului Mircea cel Bătrân.

Se preconizează ca excursia se va încheia în jurul orei 17.00, urmând ca cina să fie servită alături de participanţii la Congres în locaţia stabilită de Organizator.

 

Ziua de miercuri 5 iunie 2013

Denumire program – “ Excursie la Sinaia”

ORA 08.20 - Întâlnire în holul hotelului.

ORA 08.30 - Plecarea în “Excursie la Sinaia”

Sinaia este un oraș în România, situat la poalele munților Bucegi, cunoscut mai ales datorită importanței sale turistice. Aici se află şi Castelul Peleș, fosta reședință de vară a regelui Carol I. Sinaia se află în județul Prahova, la circa 60 km nord-vest de Ploiești și la 50 km sud de Brașov. Amplasat într-o zonă muntoasă pe valea râului Prahova, altitudinea orașului variază între 767 m și 1.055 m. Sinaia are statut de stațiune turistică și balneo-climaterică. Printre reperele turistice importante se numără Castelul Peleș, Pelișorul, Mănăstirea Sinaia, Cazinoul Sinaia precum și Casa Memorială "George Enescu". Tot aici se află și vila lui Nicolae Iorga. La Sinaia s-au stins din viață importante personalități politice: regele Carol I, Ferdinand I, regina Maria a României, precum și prim-ministrul Ion Gh. Duca (asasinat pe peronul gării din Sinaia, unde există și o plăcuță comemorativă).

Castelul Peleş

Castelul Peleş din Sinaia, reședința de vară a regilor României, a fost construit la dorința regelui Carol I al României (1866 - 1914), după planurile arhitecților Johannes Schultz, Carol Benesch și Karel Liman, și a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz și Bernhard Ludwig din Viena.

Castelul Pelişor

Castelul Pelişor este un castel de mici dimensiuni construit în parcul castelului Peleș pe valea Prahovei. Ridicat între 1899 și 1902 de arhitectul ceh Karel Liman și decorat de artistul vienez Bernhardt Ludwig, Castelul Pelișor devine, începând cu anul 1903, reședința de vară a principilor moștenitori, Ferdinand şi Maria.

După vizita acestor castele regale ale României, se va pleca spre Pivniţele Rhein, unde se va servi prânzul şi va fi organizată o degustare de vinuri româneşti.

Pivniţele Rhein

Istoria pivniţelor de la Azuga începe în urmă cu 120 de ani, când primul proprietar al cramei a fost Wilhelm Rhein. El şi-a vândut la un moment dat acţiunile, iar întreprinderea a devenit societate cu acţiuni la purtător. În anul 1998 să fie cumpărată de John Halewood, om de afaceri englez care a investit în industria vinului. Cramele Halewood, Furnizor al Casei Regale a României, au sărbătorit anul trecut 120 de ani de la fondarea Pivniţelor Rhein&Cie Azuga, cea mai veche locaţie unde se produce fără întrerupere vin spumant după metoda tradiţională. Construite la suprafaţă, cu pereţi dubli şi ventilaţie naturală, Pivniţele Rhein&Cie Azuga favorizează dezvoltarea mucegaiului negru atât de benefic menţinerii unui microclimat constant şi oferă condiţii propice pentru producerea şi învechirea vinului spumant fermentat în sticlă. Anual, aici, sub brandurile Rhein Extra şi Prahova Valley, se produc aproximativ 200.000 de sticle de vin spumant.

Se preconizează ca excursia se va încheia în jurul orei 18.00, urmând ca cina să fie servită alături de participanţii la Congres în locaţia stabilită de Organizator.